IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis откри втори център за софтуерни разработки в Индия

Съоръжението ще подкрепи разработването на технологии за изкуствен интелект и такива за подпомагане на водача

17:45 | 12.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Автомобилният производител Stellantis откри нов софтуерен център в Бенгалуру, Индия - неговият втори в страната, фокусиран върху технологиите, като системите за подпомагане на водача, съобщава Ройтерс.

Софтуерът се превръща във все по-важен елемент при новите автомобили и нарастващ източник на приходи за автомобилните компании, докато последните увеличават инвестициите в разработки и наемат повече специалисти, за да предложат на клиентите повече функции, движени от свързаност, данни и електронна търговия.

Stellantis се стреми да генерира 20 млрд. евро допълнителни годишни приходи до 2030 г. от своята базирана на софтуер стратегия.

Новият център в Индия ще бъде основният развоен комплекс на компанията за разработка на една от трите технологични платформи, които Stellantis ще започне да внедрява през 2024 г. - STLA SmartCockpit, с фокус върху дигиталното интегриране на превозните средства и водачите.

В центъра ще се помещават лаборатории, разработващи специфични аудио технологии, както и първокласни аудио изживявания за собствениците на превозни средства на марките на Stellantis.

Очаква се в съоръжението да работят около 500 души. Центърът ще помогне за разработването на технологии за изкуствен интелект (ИИ) и такива за подпомагане на водача (ADAS), посочват от Stellantis.

През 90-те години на миналия век Бенгалуру бързо се разраства като отговор на Индия на Силициевата долина, привличайки милиони работници и някои от най-големите ИТ компании в света. Сега градът е домакин на повече от 3500 ИТ компании и около 79 „технологични парка“.

Stellantis, четвъртият по големина производител на автомобили в света, присъства на индийския пазар със своите марки Jeep и Citroen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 12.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още